Bezoekers

034567
Bezoekers vandaag : 135
Gisteren : 425

Mercedes-Benz Club Nederland

Vier fans van de Mercedes-Benz 170 stonden eind 1970 aan de wieg van de Mercedes-Benz 170 Club Nederland. Het model was toen al 16 jaar uit productie, maar van de in 1936 geïntroduceerde ‘170’ reden er in die tijd nog heel wat rond in Nederland.

Zo ontstond op 2 november 1970 dus deze merkenclub, die zich tot het groeiende ‘leger’ van KNAC Vriendenclubs kan rekenen. Om nieuwe leden te werven werden sommige berijders van zo’n auto tot op hun tuinpad gevolgd, als we de anekdotes mogen geloven.

Van de 170 zijn vele typen gemaakt en de club richtte zich ook op de zescilinder 220 en 300.
Een mijlpaal in de historie van de club was de Koninklijke goedkeuring op 12 februari 1972. En de nieuwe club was in die periode ook naarstig op zoek naar onderdelen om een eigen magazijn op te richten.

Meer typen

Door steeds meer klassieke Mercedessen toe te laten, groeide de club flink en werd besloten
om de naam te veranderen in Mercedes-Benz Veteranen Club. Dat resulteerde uiteindelijk in ruim 2.200 leden, mede door het grote aantal mensen dat op oude (toen nog) belastingvrije auto’s met lage bijtelling afkwam.
Velen kwamen erachter dat een auto méér kost dan alleen wegenbelasting en bijtelling. En toen ook nog de wetgeving veranderde, zakte de belangstelling voor het dagelijks gebruik van een klassieker en daarmee ook het ledental van de club naar nu zo’n 1.600 leden.

Door fabrikant erkend

Rond de eeuwwisseling telde ons land zo’n 31 clubs die meestal los van elkaar bezig waren met het merk Mercedes-Benz. De fabrikant, die het clubwerk internationaal krachtig ondersteunt, was niet gelukkig met deze spreiding en begon met geregistreerde clubs te werken. Mede daarom werd de naam nóg een keer veranderd en nu in Mercedes-Benz Club Nederland. Waarmee tevens wordt aangegeven dat het de enige door de fabrikant erkende club in Nederland is.

Onderdelenvoorziening

Deze erkenning betekent dat de club toegang heeft tot het gigantische archief van de fabrikant in Stuttgart. En daarin is echt álles opgeslagen vanaf de oprichting in 1884! Bovendien kunnen de leden rekenen op ondersteuning via de clubcard. Mercedes-Benz heeft – en dat mag een unicum heten – de klassiekers altijd in ere gehouden en levert nog vrijwel alle onderdelen. Zonodig laat men ze opnieuw produceren en vaak kunnen onderdelen via de dealer binnen 24 uur worden geleverd.

Website: nederland.mercedes-benz-clubs.com
Facebook: www.facebook.com/ mercedesbenzclubnederland

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors