Bezoekers

034540
Bezoekers vandaag : 108
Gisteren : 425

Burton Owners Club

De broers Dimitri en Iwan Göbel zijn de eigenaren van de Burton Car Company en weten elk jaar tientallen mensen te inspireren om van een oude 2CV een Burton te bouwen. Dat schept een sterke band tussen de klanten: sleutelen en de geur van olie blijken te verbroederen. Vanuit die band ontstond de Burton Owners Club (BOC), die dit jaar het vijfjarig bestaan viert.

De afgelopen vijf jaar heeft de BOC een mooie mix van activiteiten ontwikkeld. De clubritten vormen de hoofdmoot, waarbij vijf of zes keer per jaar zo’n twintig Burtons op diverse plekken in het land een toerrit rijden. Sommige clubritten zijn volgens het bol-pijlprincipe uitgezet, maar ook gewone toertochten trekken voldoende belangstelling. De meeste ritten worden trouwens door de leden zelf georganiseerd, want de betrokkenheid van Burton- eigenaren bij hun club is groot. Het credo van de BOC is niet voor niets: Voor leden, maar vooral dóór leden.

Technische dagen

De Burton Owners Club is verder actief met onder meer technische dagen, vaak in de werkplaats van de fabrikant. Daar wordt dan uitleg gegeven over de meest uiteenlopende onderwerpen die bij de bouw of het onderhoud van een Burton aan de orde kunnen komen. Aandacht wordt bijvoorbeeld besteed aan het elektrische circuit, kleppen stellen, het afstellen van de motor, de versnellingsbak
en er is jaarlijks een polyesterdag, waarbij wordt uitgelegd hoe kleine schades aan de carrosserie kunnen worden gerepareerd. De technische dagen zijn doorgaans druk bezocht vanwege hun informatieve karakter. Ook is er een paar keer per jaar een vermogensbankdag, waar op de testbank van Startrick Tuning in Terborg nauwkeurig kan worden gekeken naar de ideale sproeiercombinatie en de afstelling van de motor. Het sleutelen wordt daar- bij aan de eigenaren overgelaten, maar er is wel ondersteuning.

De BOC telt inmiddels zo’n 300 leden en die worden op de hoogte gehouden via de website en de Facebookpagina. Dit jaar viert de club zijn eerste lustrum op 4, 5 en 6 september met een driedaags kampeerevenement in Witten bij het TT-circuit. Er staan diverse ritten, proeven en een barbecue op het programma.

Website: burtonownersclub.nl
Facebook: facebook.com/burtonownersclub
Lid worden: burtonownersclub.nl/ index.php/contact/lid-worden

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors