Bezoekers

008729
Bezoekers vandaag : 3
Gisteren : 1131

Lancia Club Nederland

Een oud-voorzitter van de Lancia Club Nederland (LCN) zei ooit: “De verbindende schakel is en blijft de liefde voor Lancia’s, het plezier om erin te rijden, ernaar te kijken en ernaar te verlangen als je er geen hebt. Het is een bekend feit dat plezier alleen maar groter wordt als je het deelt.” Dat laatste is nu precies waar het om draait in de LCN, plezier delen.

De LCN werd opgericht in 1973, dus het is inmiddels al weer even jaar geleden dat de club het veertigjarig jubileum vierde. Dat gebeurde natuurlijk in Turijn, de bakermat van het beroemde Italiaanse merk. Overigens organiseert de club regelmatig reizen naar het buitenland, niet alleen naar Italië. Daarnaast zijn er regelmatig ritten in Nederland, waaraan de leden van de Lancia Club Nederland enthousiast deelnemen.

Andere LCN-evenementen die voor en door de circa 600 leden worden georganiseerd zijn onder meer de circuitdagen in Zandvoort en Assen, de zomer- meeting in Doorn en de technische informatiebijeenkomsten bij Lancia-specialisten. Specialisten kunnen ook worden geraadpleegd wanneer een klassieke Lancia met technische problemen kampt of wanneer zeldzame onderdelen moeten worden verkregen. En natuurlijk wisselen de leden onderling veel kennis en ervaring uit. Voor sommige Lancia-modellen, zoals bijvoorbeeld de Delta en de Thema, zijn er door enthousiaste leden zelfs speciale registers opgericht.

Communicatie

De leden van de LCN ontvangen twee keer per jaar een magazine, het fraaie Lancia Club Journaal. Om de twee maanden verschijnt het nieuwsblad Elefantino met al het actuele nieuws over Lancia en de clubevenementen. En ook de website en de Facebookpagina spelen een belangrijke rol in de communicatie met de leden.
Op LCN-bijeenkomsten is het hoofdonderwerp natuurlijk altijd Lancia, maar vaak blijken er ook andere interesses te worden gedeeld door leden of hun partners. Dit maakt de LCN tot meer dan alleen maar een autoclub. De toekomst van de club wordt dan ook met vertrouwen tegemoet gezien, ondanks het feit dat de directie van Fiat Chrysler Automobiles Lancia wil uitfaseren. Voor de LCN betekent het juist een extra uitdaging om de vele mooie modellen uit het verleden te koesteren en optimaal in stand te houden.

Website lancia-club.nl
Lid worden lancia-club.nl
Facebook facebook.com/LanciaClubNederland

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors