Bezoekers

034586
Bezoekers vandaag : 154
Gisteren : 425

Alfa Romeo Giulietta Register

De eerste Alfa Romeo Giulietta heeft een kleine, maar zeer trouwe schare liefhebbers. In 2001 werd door hen het Alfa Romeo Giulietta Register opgericht. Het register telt zo’n 120 leden en ontbreekt natuurlijk niet bij de KNAC Vriendenclubs. 

Het begon – zoals bij meer autoclubs – als een aardigheidje om gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen. Dat idee ontstond tijdens het Auto-Moto-Italia weekend in Houten in 2001 en er bleek een groot enthousiasme voor de Giulietta- en Giulia-modellen die tussen 1954 en 1965 zijn gebouwd.

De Giulietta verscheen in 1954 als klein en sportief model onder de 1900. Maar de productie van deze Giulietta Berlina liep forse vertraging op, zodat Alfa Romeo besloot om met hulp van Bertone eerst in 1954 een coupé uit te brengen, de Sprint. In 1955 verscheen dan toch de vierdeurs Berlina, een jaar later de door Pininfarina getekende Giulietta Spider. In 1959 kreeg de succesvolle Sprint een gemoderniseerde voorzijde met meer chroom en grotere achterlichten. In 1962 krijgen de Sprint en Spider een 1.570 cc viercilinder met 92 pk met een vijfbak en evolueren daarmee tot Giulia Sprint en Giulia Spider.

Erwtensoep en stamppot

De eerste uitgave van het ‘clubmagazine’ Alfa Romeo Giulietta Report werd enthousiast ontvangen. De belangstelling van de eigenaren van de Giulietta Sprint, Spider, Sprint Speciale en Berlina was intussen zo aangewakkerd, dat er snel nieuwe leden bijkwamen. En de club groeide de voorbij jaren door tot de circa 120 leden van nu. De doelstelling van het register is om in clubverband bezitters van en geïnteresseerden in Giulietta’s en Giulia’s bijeen te brengen, evenementen te organiseren en om nieuws, ervaringen, restauratieperikelen en andere verhalen, uit te wisselen. 

Elk jaar houdt die club verschillende evenementen. Het jaar wordt begonnen met de nieuwjaarsreceptie in januari met erwtensoep en stamppot. De ritten zijn in het voor- en najaar. Het gaat dan meestal om een eendaags evenement in het voorjaar waarbij een rit gecombineerd wordt met een bezoek aan een interessante locatie en een weekend in het najaar. Maar het is ook wel eens andersom. 

In de zomer wordt de Mid Summer-meeting gehouden, een gezellige barbecue gecombineerd met een korte rit. Elke maand wordt naar alle leden een nieuwsmail gestuurd met aankondigingen van de evenementen. Twee keer per jaar verschijnt er het schitterende magazine “Alfa Romeo Giulietta Report”. Enkele hoogtepunten van het register waren de ritten naar Italië voor de viering van 50 jaar Giulietta in 2004, en 100 jaar Alfa Romeo in 2010. In 2021 wordt het 20-jarig bestaan gevierd. 

Website: giulietta.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors