Luchtgekoelde VW Club Nederland (LVWCN)

De oudste VW-club van ons land is, niet verrassend, de Luchtgekoelde VW Club Nederland (LVWCN). Deze KNAC Vrienden- club werd in 1973 opgericht als ‘Nederlandse VW-Brillenverenging’ en was voorbehouden aan bezitters van Brilkevers. Later kreeg iedereen met een luchtgekoelde VW toegang.

De omschakeling van Brillenvereniging naar LVWCN was in 1982. Bij de club gaat het vooral om mooie, klassieke en vooral originele Volkswagens met luchtkoeling, zoals ze destijds van de band rolden. Geen ‘verbouwde’ auto’s dus, maar Volkswagens zoals ze door de ontwerper bedoeld waren, met liefst zoveel mogelijk authentieke details. Daarvan zijn er ruim 2.000 stuks bij de club bekend.

Reislustig

De LVWCN is goed georganiseerd. In Brabant heeft de club een breed gesorteerd onderdelenmagazijn en tweemaal per jaar houdt de club een professionele taxatiedag. De LVWCN organiseert ook reizen en schuwt daarbij bijzondere bestemmingen niet, zoals Ierland, de Noordkaap en IJsland. Maar minder exotisch kan ook: met ruim driehonderd VW Bussen in de club wordt regelmatig gekampeerd. Twee keer per jaar is er een lang kampeerweekeinde ergens in het land. Soms zijn er ook meetings voor specifieke VW-types. De vele evenementen worden goed bezocht, waarbij de gezelligheid altijd voorop staat.

De Luchtboxer

Leden van de LVWCN ontvangen acht keer per jaar het clubblad de Luchtboxer, in kleur en 24 tot 30 pagina’s dik. Daarnaast heeft de club een clubshop en een fraaie website. De jaarcontributie bedraagt 35 euro. Het autobestand is divers en telt zowel auto’s in concoursstaat als restauratieprojecten. Er zijn bovendien vele bijzondere Volkswagens in de club te vinden, zoals Hebmüllers, Fridolin, Schwimmwagens, een Rometsch Lawrence Cabriolet, VW’s 181, Kübelwagens, Porsches 914 of een Brasilia. Bij de LVWCN raak je dus niet snel uitgekeken.

Website: lvwcn.nl

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors