Bezoekers

008724
Bezoekers vandaag : 1129
Gisteren : 1106

Rootes Club Nederland

Rootes Club Nederland verenigt eigenaren van auto’s van de merken Sunbeam, Sunbeam-Talbot, Hillman, Humber, Singer, Commer en Karrier. Veel merken dus, en een gezellige vereniging die alweer een aantal jaren KNAC Vriendenclub is.

De zeven genoemde merken maakten vanaf begin van de jaren dertig deel uit van de Engelse Rootes Group, tot deze in 1964 werd overgenomen door Chrysler, dat expansie zocht in Europa. Chrysler liet de merken in de jaren zeventig echter stuk voor stuk verdwijnen, terwijl de Europese tak van Chrysler zelf in 1978 werd overgenomen door PSA (Peugeot-Citroën). In 1986 werd de Rootes Club Nederland opgericht. Hier zijn ook de eigenaren of liefhebbers welkom van modellen die na de overname van Chrysler door de merken zijn gebouwd.

Jubileum

Er zijn dus niet zo heel lang auto’s door de Rootes Group gebouwd, maar het waren er bij elkaar wel heel veel. Daardoor is de verscheidenheid binnen de club aanzienlijk, ondanks het relatief bescheiden ledental van circa 150. Op evenementen van de club zul je niet snel twee dezelfde auto’s tegenkomen. Trouwens, over evenementen gesproken: als de coronamaatregelen het toelaten, hoopt de club dit jaar zijn 35-jarige jubileum te vieren.

In een normaal jaar vinden in de wintermaanden een nieuwjaarsbijeenkomst, een ledenvergadering en/of museumbezoeken plaats. Daarbij gaat het dan vooral om de onderlinge contacten, want de auto’s staan in die periode meestal binnen. Vóór het zomerseizoen is er een onderdelendag in Houten, waar de leden onderdelen ‘uit de kofferbak’ verkopen. In de zomer organiseert Rootes Club Nederland drie of vier ritten verspreid over het land. Reken als lid bovendien op een winterklaarmaakdag en een sleuteldag.

Clubblad

Rootes Club Nederland onderhoudt nauwe contacten met buitenlandse clubs. Met name met de Belgische en Duitse Rootes Clubs wordt als het even kan nauw samengewerkt. En dan is er nog het Rootes Archive Centre Trust in Engeland, een informatiepunt voor alle aan de merken van de Rootes Group gerelateerde autoclubs. Van het clubleven en alles wat daarbij hoort, wordt verslag gedaan op de website en in het blad Correspondence, dat viermaal per jaar verschijnt.

Website: rootesclub.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors