Bezoekers

034537
Bezoekers vandaag : 105
Gisteren : 425

BMW Roadsterclub

De BMW Z3 was net vier jaar op de markt toen enkele bezitters op het idee kwamen om voor deze roadster een club op te richten. Vorig jaar was alweer het vierde lustrum, maar dat kon door corona niet worden gevierd. Het bleef bij het sturen van attenties aan de leden van deze KNAC Vriendenclub.

Eind 2002 werd de in het Amerikaanse Spartanburg geproduceerde Z3 opgevolgd door de Z4 en zo veranderde de naam van de club mee: het werd de BMW Z3-Z4 Club. Wie in het bezit was van een van de zeldzame coupémodellen van de Z3 of Z4 kon trouwens ook lid worden.

Nog veel zeldzamer dan een Z3 of Z4 Coupé is de BMW Z8. Een eigenaar van zo’n auto wilde graag in clubverband rijden en vroeg erom zich te mogen aansluiten. Hij werd met open armen ontvangen, maar de naam van de club dekte wederom de lading niet meer. Uiteindelijk werd daarom gekozen voor de ruimere naam ‘BMW Roadsterclub’. Hetgeen helaas ten koste ging van de eerder vermelde coupémodellen.

Binnen- en buitenland

In een normaal jaar organiseert de BMW Roadsterclub in de periode van april tot oktober zeven binnenlandse ritten. De leden zetten die zelf uit en presenteren op die manier ook meteen de regio waarin ze wonen. Daarnaast vormen de ritten ontmoetingsmomenten voor de leden van deze hechte, circa 265 leden tellende club. Afgelopen juni organiseerde de BMW Roadsterclub nog een speciale rit, om te vieren dat het 25 jaar geleden was dat de eerste Z3 op kenteken werd gezet.

De club organiseert elk jaar een buitenlandse reis voor 25 tot 30 auto’s. De voorbije jaren zijn al uiteenlopende bestemmingen aangedaan, zoals Engeland met zijn schitterende Manor Houses en Kroatië met het schitterende Plitvice National Park, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Tijdens elke reis staat het rijden over stuurmanswegen centraal. Zo trokken de leden op weg naar Kroatië de Alpen over via de Grossglockner Hochalpenstrasse.

De BMW Roadsterclub staat open voor elke bezitter van een roadster van het merk. De club moet best vaak bezitters van een BMW Cabriolet teleurstellen. Maar na die afwijzing weten ze in elk geval wel het verschil tussen een roadster en een cabriolet.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors