Morgan Sports Car Club Holland

Het kleine Britse merk Morgan is al meer dan een eeuw oud, 112 jaar om precies te zijn. De Morgan Sports Car Club Holland is bijna half zo oud: in 2022 bestaat deze Vriendenclub van de KNAC exact 50 jaar.

De Morgan Sports Car Club Holland (MSCCH) werd in 1972 opgericht door een aantal enthousiaste bezitters van zo’n auto. Alle Morgans, zowel de drie- als de vierwielers, zijn van harte welkom. In de voorbije jaren is de Nederlandse club uitgegroeid tot een bijzonder actieve vereniging, die zich bezighoudt met het ontwikkelen en stimuleren van activiteiten in het belang van de ‘Morganeers’.

Kennis

Activiteiten van de club zijn onder meer het organiseren van evenementen, die bestaan uit een combinatie van sportief en recreatief rijden, en het samenzijn met mede-Morganbezitters. Daarnaast communiceert de club met de leden over alles wat met Morgan te maken heeft en er is technische ondersteuning en kennisuitwisseling met leden. Natuurlijk worden er ook contacten onderhouden over Morgan in binnen- en buitenland en organiseert de MSCCH evenementen die gericht zijn op de lange en rijke historie van het merk.

‘A way of life’

Het rijden van een Morgan is volgens de club ‘a way of life’. Samen erop uit met andere leden betekent extra plezier. Waar  enthousiaste Morganrijders elkaar treffen om onderlinge ervaringen uit te wisselen en elkaar hulp te bieden wordt het vanzelf een Morganfeest. Vriendschap, onderlinge betrokkenheid en hulpvaardigheid staan bij de leden hoog in het vaandel.

Behalve het organiseren van een aantal landelijke evenementen, internationale lustrumvieringenen de deelname aan Brits georiënteerde evenementen en beurzen, worden er ook regionale initiatieven ontplooid. Deze kunnen ook dienen voor het verlenen van technische bijstand en het geven van technische avonden.

Fata Morgana

De club geeft vier keer per jaar een magazine uit, getiteld ‘Fata Morgana’, met reisverhalen, restauratieverslagen, Morgan-nieuws en clubnieuws. Daarnaast geeft de website een inkijkje in de club. Wie geïnteresseerd is in Morgan en sympathisant is van het merk, maar geen Morgan bezit, kan ook lid worden. De club belooft dat je er gezelligheid en vriendschap zult vinden met andere fans van de “enige overgebleven echte Engelse sportauto”.

 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors