Amsterdamse lucht niet beter door milieumaatregelen

De luchtkwaliteit in Amsterdam is in 2017 niet beter geworden in vergelijking met een jaar eerder. Dat was wel verwacht op grond van de genomen milieumaatregelen, maar die hebben dus geen effect. Dat concludeert de GGD in het jaarrapport over luchtkwaliteit.

De luchtkwaliteit is net als in 2016 niet ver­beterd en niet verslechterd, zo stelt de GGD. Voor het tweede jaar op rij zet de gestage daling van de hoeveelheid fijnstof en NO2 in de lucht níet door. Schonere lucht was wel ­verwacht, vanwege genomen milieumaat­regelen en omdat het wagenpark langzaam schoner wordt.

In 2016 was er relatief weinig wind van zee en daarvoor bleef vuile lucht langer hangen. Voor het niet veranderde resultaat van 2017 valt de schuld niet te leggen bij het weer. In plaats daarvan wijst de GGD op de snelle economische groei, die meer verkeer naar de stad trok. Dit jaar is in Amsterdam een milieuzone ingegaan voor oude bussen, brommers en taxi’s. Of die resultaat heeft is nog niet bekend.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors