APK viert 35e verjaardag: Citroën DS weer goedgekeurd

De APK (Algemene Periodieke Keuring) voor personenauto’s bestaat dit jaar 35 jaar. De auto die 35 jaar geleden als eerste werd gekeurd, de Citroën DS van KNAC-lid Jef Maurer, werd op 23 september jongstleden opnieuw gekeurd. En goedgekeurd!

De APK bestaat voor zware voertuigen al bijna 40 jaar. Dat is de APK 1. Volgend jaar komt er een APK 3, bestemd voor snelle land- en bosbouwtrekkers. De APK 2 is er sinds 1985 voor personenauto’s. Destijds was die eerste APK 2-keuring een mediaspektakel, waarbij televisie, radio en pers aanwezig waren en de staatssecretaris.

De auto die destijds als eerste die APK-keuring kreeg was de Citroën DS van KNAC-lid Jef Maurer. Hij heeft de DS al 38 jaar in zijn bezit en afgelopen woensdag 23 september bood hij zijn auto wederom aan voor de APK. De auto kwam er probleemloos door, want Jef heeft zijn DS altijd goed onderhouden.

Waarschijnlijk is het overigens wel de laatste APK-keuring voor zijn Citroën, want per 1 januari 2021 vervalt de APK-plicht voor auto’s van 50 jaar en ouder. De DS van Jef is van 1970 en is daarmee vrijgesteld van de APK. Het blijft natuurlijk wel mogelijk om je auto te laten keuren volgens de APK-normen als je twijfelt over de staat van de auto.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors