Bezoekers

034583
Bezoekers vandaag : 151
Gisteren : 425

Apple en Hyundai maken samen elektrische auto

Het ziet er naar uit dat Apple en Hyundai gaan samenwerken om een elektrische auto op de markt te brengen. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op berichten van Korea IT News, zou de deal al in maart worden rondgemaakt. Een testmodel zou al in 2022 worden gebouwd om dan in 2024 de productie te starten.

Hyundai heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar wel afgelopen vrijdag laten weten dat het in gesprek is met Apple. Daarop steeg de beurskoers van de Koreaanse autofabrikant met 19 procent. 

Ak jaren gaan er geruchten dat Apple een elektrische auto ontwikkeld. Maar Apple heeft blijkbaar geleerd van de ‘productiehel’ bij Tesla, zoals Elon Musk het zelf noemde, en kiest dus vermoedelijk voor een partner voor de productie van auto’s met een ruime ervaring in het vervaardigen ervan. In Korea IT News wordt gesteld dat de auto van Apple zou kunnen worden gebouwd in de Amerikaanse fabriek van Hyundai’s zustermerk Kia in de staat Georgia of in een nieuw te bouwen fabriek. Vanaf 2024 moeten er 100.000 auto’s per jaar worden gebouwd en dat zou kunnen groeien naar 400.000 stuks.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors