Bezoekers

003095
Bezoekers vandaag : 301
Gisteren : 474

Auto schorsen kan nu ook twee of drie jaar

schorsing kenteken

Het schorsen van een auto kan vanaf 3 januari 2019 ook voor twee of drie jaar. Automobilisten die hun auto dus langer dan een jaar willen schorsen, hoeven die schorsing niet meer jaarlijks te verlengen.

Het langer schorsen is vooral praktisch voor autoliefhebbers die hu klassieker of youngtimer langere tijd niet gebruiken, bijvoorbeeld vanwege een restauratie. Het risico op het vergeten te verlengen van de schorsing is dan kleiner. De jaarlijkse kosten voor schorsen blijven gelijk, of er nu voor één jaar wordt geschorst of ineens voor twee of drie jaar.

Een schorsing kan altijd worden verlengd. Verlengen van een schorsing kan al vanaf maximaal zes weken voor de einddatum. De nieuwe einddatum is dan gelijk aan de einddatum van de oude schorsing plus één, twee of drie jaar. Wordt de schorsing niet tijdig verlengd, dan is de eigenaar weer aansprakelijk voor de voertuigverplichtingen zoals wegenbelasting en APK.

Een schorsing plaatsen, verlengen of opheffen kan makkelijk en snel via de website van de RDW. Wie het niet online kan regelen, kan terecht bij een kentekenloket of een RDW-keuringsstation of -balie.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors