Bezoekers

008726
Bezoekers vandaag : 1131
Gisteren : 1106

Autosalon van Genève uitgesteld tot 2023

autoshow Genève

De problemen in de autobranche als gevolg van corona hebben inmiddels ook hun invloed op autoshows. De organisatie van de Autosalon van Genève heeft daarom besloten de show die eind februari 2022 zou plaatsvinden te annuleren en pas in 2023 weer een show te organiseren. 

Eerder deze week werd al bekend dat veel automerken niet zullen deelnemen aan de Autosalon van Genève, maar nu gooit de organisatie zelf de handdoek in de ring. De show gaat in februari 2022 niet door en schuift een jaar op. Dat betekent dus voor het derde jaar op rij geen Autosalon van Genève.

“We hebben heel hard ons best gedaan en alles geprobeerd om de Autosalon van Genève in 2022 weer te activeren”, zegt Maurice Turrettini, voorzitter van het Comité permanent du Salon international de l’automobile. “Ondanks al onze inspanningen moeten we de feiten en de realiteit onder ogen zien: de pandemische situatie is nog niet onder controle en vormt een grote bedreiging voor een groot indoor-evenement als de GIMS. Maar we zien deze beslissing eerder als uitstel dan als afgelasting. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Autosalon van Genève in 2023 sterker dan ooit terug zal komen.”

Sandro Mesquita, CEO van de Geneva International Motor Show, zoals de Autosalon van Genève ook wel wordt genoemd, voegt daar aan toe: “Veel exposanten hebben aangegeven dat de onzekerheden als gevolg van de COVID-19 pandemie het voor hen onmogelijk maken om een harde toezegging te doen voor GIMS 2022. Daarbovenop komt de negatieve impact die het huidige tekort aan halfgeleiders heeft op autofabrikanten. De chipcrisis zal waarschijnlijk tot ver in volgend jaar aanslepen, met negatieve financiële gevolgen voor OEM’s. In deze onzekere tijden kunnen veel merken dan ook geen toezegging doen om deel te nemen aan een beurs die over iets meer dan vier maanden zou plaatsvinden. Bij het afwegen van alle factoren werd duidelijk dat het noodzakelijk was om de beurs uit te stellen, en het nieuws eerder dan later bekend te maken om te voorkomen dat de beurs op korte termijn geannuleerd zou worden.”

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors