Bezoekers

034582
Bezoekers vandaag : 150
Gisteren : 425

Autovakantieplezier

Nu we midden in de schoolvakanties zitten en de coronamaatregelen ons nog steeds parten spelen, kunnen we ons opmaken voor een fantastische nazomer. Het Concours d ‘Élégance op Soestdijk, maar natuurlijk ook de Formule 1 op Zandvoort zijn geweldige evenementen. Voor wie het in het buitenland wil zoeken is er de Goodwood Revival. En dan heb ik het nog niet over de vele tochten die gepland zijn, waaronder natuurlijk onze eigen Najaarsrit.

Kortom, alle gelegenheid om onze heilige koe in topconditie te brengen en te houden. Dat kan zijn voor een paar korte ritten, maar ook voor weekjes weg: de autovakanties zijn dit jaar zeer populair. Want als onze auto’s ergens voor staan is het voor vrijheid, onafhankelijkheid en plezier. En trouwens, hoe heerlijk is het niet om niet alleen van de bestemming te genieten, maar ook van de reis erheen?

De verleiding is voor velen groot om dan even ‘goed door te trappen’. Navigatiesystemen en -apps geven immers wel aan waar de flitsers staan. Maar pas op: in diverse landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, is flitspaalsignalering op alle apparatuur verboden. Dit geldt niet alleen voor aparte verklikkers, maar ook voor navigatiesystemen, smartphones en tablets die flitsers doorgeven. De boete hiervoor in Frankrijk bedraagt 1.500 euro. Ook België, Italië, Oostenrijk en Tsjechië kennen een verbod op actieve mobiele flits-apps, ofschoon apparatuur die alleen
gebruik maakt van een openbare databank (POI) wél is toegestaan.

Verder blijft het van belang de landeninformatie goed te volgen. Op de site van de collega’s van de ANWB is er een schat aan informatie te vinden waarmee u uw voordeel kunt doen. Mocht u nog reisplannen hebben, dan wens ik u een heerlijke tijd met uw naasten én uw auto!

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors