Autoverkoop blijft aantrekken

De autoverkoop in ons land blijft aantrekken. Na drie beroerde jaren ziet het er een stuk beter uit en komen we weer een beetje in de buurt van de niveau’s van 2019. In de voorbije maand april werden 29.669 nieuwe auto’s op kenteken gezet, ruim 35 procent meer dan een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en de RDC.

April was al de vierde maand op rij dat de verkopen flink hoger waren dan in voorgaande jaren. Dat komt vooral omdat de leveringsachterstanden die waren ontstaan nu versneld worden weggewerkt. 

In de maand april was Kia het meest populaire merk, net als in februari. In maart voerde Tesla de ranglijst nog aan. Kia behaalde een marktaandeel van 10,3 procent (3.052 verkochte auto’s), Tesla zakte weg uit de top 5. Volkswagen werd het tweede merk met een aandeel van 9,3 procent (2.762 auto’s), Peugeot volgt op de derde plek met 6,5 procent (1.936 auto’s). De top 5 wordt volgemaakt door Toyota met 6,4 procent (1.899) en Renault met 6,3 procent (1.874).

Peugeot 208

Kia was het populairste automerk in april, maar het meest gekochte model was de Peugeot 208 (912 stuks). De Kia Picanto eindigde als tweede met 882 stuks en Opel maakt met de Corsa de top drie vol met 872 stuks. Daarachter zien we de Volvo XC40 met 723 stuks en de Lynk & Co 01 met 699 exemplaren. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors