Verkeersboetes gaan weer fors omhoog

Nadat de verkeersboetes met ingang van 2023 al met 8,3 procent werden verhoogd, staat er voor volgend jaar wederom een forse verhoging op het programma. In 2024 gaan de boetes namelijk weer met tien procent omhoog.

Voor de verhoging van 2023 was de compensatie voor de inflatie het argument. De komende verhoging moet als bijdrage aan het dekken van het begrotingstekort worden gezien. Minder uitgeven als oplossing komt blijkbaar niet voor in het repertoire van de overheid.

Met uitzondering van Defensie leveren alle ministeries een aandeel in de dekking van het begrotingstekort. Het ministerie van Justitie en Veiligheid draagt hier volgens de Rijksoverheid met 190 miljoen euro aan bij. Momenteel vallen de inkomsten door boetes tegen door uitvallende trajectcontroles en wegwerkzaamheden, zo staat te lezen in de Voorjaarsnota. Vanaf 2025 het ministerie van Justitie en Veiligheid in een periode van vier jaar bijna 800 miljoen euro in het onderhoud van flitspalen en trajectapparatuur.

De verhoging van de boetes in 2024 hakken er flink in. Wie door rood rijdt mag 308 euro aftikken, je mobiel vasthouden achter het stuur gaat 418 euro kosten en ook alle snelheidsovertredingen worden fors zwaarder beboet. 
(bron: autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors