Autoverkopen na half jaar iets in de plus

In de eerste zes maanden van 2021 zijn er 163.173 nieuwe auto’s verkocht, 3,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de officiële cijfers over de autoverkopen van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

BOVAG en RAI Vereniging constateren dat het de afgelopen maanden gestaag beter gaat in de showrooms dan tijdens de piek van de coronacrisis vorig jaar. Maar de verkoop blijven nog aantal ver achter (28 procent) bij 2019, het jaar voor de coronacrisis. De voorbije maand juni zag er al wel veel beter uit dan vorig jaar, want er werden 33.318 nieuwe auto’s verkocht, een plus van 34,6 procent. Voor heel 2021 verwachten RAI Vereniging en BOVAG nog altijd dat er 400.000 nieuwe auto’s op kenteken worden gezet. Maar ze wijzen erop dat er onzekerheden zijn, zoals het wereldwijde chiptekort en de toeleverings- en logistieke problemen als gevolg van de coronacrisis en bijbehorende maatregelen.

Top 5

In de maand juni was Kia het meest populaire automerk met 3.162 verkochte auto’s. Volkswagen nam de tweede plaats in met 3.078 auto’s gevolgd door Skoda (2.424), Toyota (2.389) en Renault (2.215).

Bij de modellen staat de Kia Niro op de eerste plaats met 1.082 exemplaren, gevolgd door de Skoda Enyaq met 881 stuks. De top 5 wordt volgemaakt door de Volvo XC40 (848), de Volkswagen Polo (838) en de Kia Picanto (805). 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors