Bezoekers

025575
Bezoekers vandaag : 300
Gisteren : 543

Veel minder reizigerskilometers in 2020

Tijdens het coronajaar 2020 hebben Nederlanders een derde minder kilometers afgelegd. In gemotoriseerde voertuigen was dat 17 procent minder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2019 werd nog 151,8 miljard kilometer gereden door personenauto’s, motoren, bussen en vrachtwagens. Vorig jaar was dat teruggelopen tot 126,7 miljard kilometer. De daling is volledig toe te schrijven aan de lockdownmaatregelen als gevolg van de coronacrisis. Het aantal kilometers dat gereden werd door zware vrachtauto’s bleef ongeveer gelijk, de touringcarsector liet de grootste daling zijn, namelijk 65 procent minder kilometers. Het aantal reizigerskilometers in het treinverkeer nam af met 60 procent.

Personenauto’s zijn voor 78 procent van alle kilometers verantwoordelijk in ons land. Maar die reden vorig jaar dus 17 procent minder. Het CBS heeft ook gekeken of dat voor alle brandstofsoorten zo is. Daaruit bleek dat alleen met elektrische auto’s meer gereden is dan in 2019. Dat komt omdat er veel meer elektrische auto’s  waren dan het jaar ervoor. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors