Bezoekers

008727
Bezoekers vandaag : 1
Gisteren : 1131

Bespaartips van de KNAC in coronatijd

De overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden blijven zeker nog tot 20 mei van kracht. Thuiswerken wordt geadviseerd indien mogelijk en evenementen blijven tot 1 september verboden. In het algemeen geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. Verwacht u daarom minder met uw auto(‘s) te gaan rijden en wilt u besparen op uw autoverzekering en/of pechhulppakket? Dan hebben we voor u enkele bespaartips.

Heeft u bij de KNAC of elders een pechhulpverzekering? Overweeg dan de volgende mogelijkheden:

  • Is een buitenlanddekking nog noodzakelijk of volstaat een dekking voor alleen Nederland?
  • Komt een te betalen nota nu even niet uit? Overweeg dan termijnbetaling. Bij de KNAC kunt u ook per kwartaal betalen. De toeslag is 4% en een automatische incasso is verplicht.

Heeft u bij de KNAC of elders een autoverzekering? Overweeg dan de volgende mogelijkheden:

  • Controleer het afgesproken kilometrage dat op uw polis staat vermeld. Een lager kilometrage zorgt voor een lagere premie.
  • Schors het kenteken van de auto(’s) die u voorlopig niet gebruikt. Een W.A.-dekking is dan niet meer verplicht. U kunt een auto nog wel alleen (beperkt) casco verzekeren tegen de risico’s van bijvoorbeeld diefstal, brand- en stormschade.
  • Komt een te betalen nota nu even niet uit? Overweeg dan termijnbetaling. Bij de KNAC kunt u ook per maand of per kwartaal betalen. De toeslag is  5% bij maandbetaling en 4% bij kwartaalbetaling en een automatische incasso is verplicht.

Gaat u voorlopig niet meer op reis naar het buitenland of op vakantie?

  • Beëindig dan uw doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Deze kan dagelijks opgezegd worden als de verzekering al langer dan een jaar loopt.

Ten slotte

  • Ondanks dat er minder wordt gereden en dat er dus ook minder schades zijn, verlagen verzekeraars niet per direct de premies. Een lagere premie zal eventueel pas volgend jaar worden doorgevoerd. Andersom gaat het nu ook zo. Een premieverhoging dit jaar is het gevolg van de resultaten van vorig jaar. Het kan zijn dat u dit jaar nog een bericht krijgt van een premieverhoging van uw autoverzekering. Weet dus dat dit betrekking heeft op het afgelopen jaar.
  • Pas op met het beëindigen van polissen als u de afgelopen jaren meerdere schades heeft geclaimd. Een verzekeraar heeft geen acceptatieplicht en het kan dus gebeuren dat u bij een nieuwe aanvraag wordt afgewezen vanwege uw schadeverloop in de afgelopen jaren. Dat kan zelfs gebeuren bij de verzekeraar waar u voor het laatst verzekerd was.
  • Uw verzekeringsmaatschappij kan poliskosten in rekening brengen bij tussentijdse wijzigingen.

Voor vragen kunt u e-mailen of bellen met onze medewerkers van de afdeling ledenservice (ledenservice@knac.nl) of met de afdeling verzekeringen (verzekeringen@knac.nl). Telefoon: 070-3831612.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors