Bezoekers

003096
Bezoekers vandaag : 302
Gisteren : 474

Bijzonder (en) gevaarlijk

Is het u wel eens opgevallen dat alle persoonlijke activiteiten die ook maar iets uitstijgen boven onze dagelijkse beslommeringen vaak meteen op Facebook, Instagram of andere socials worden gedeeld? De drang om aan te tonen dat je niet saai bent lijkt onverzadigbaar.

Precies dezelfde trend zien wij tijdens vakanties. Dé tijd bij uitstek om alle remmen los te gooien en spannende activiteiten te ondernemen. Alleen: hoe spannend is spannend? Op een grote kunststof banaan als een malle door het water worden gesleurd, zweefvliegen, bepaalde onderwatersporten? Dat zijn in de ogen van velen allang geen enorm gevaarlijke activiteiten meer. De meeste verzekeraars hebben zulke bezigheden dan ook zonder toeslag als een gedekt evenement opgenomen in de voorwaarden van hun reisverzekering. Maar hebt u er wel eens bij stilgestaan dat toen u ging jetskiën of met een elastiek aan uw enkels vanaf een brug een ravijn in werd gegooid, u met uw standaard reisverzekering helemaal niet verzekerd was? Als ik kijk naar alle belevenissen op Facebook en YouTube en dit relateer aan het aantal vragen dat onze afdeling Verzekeringen hierover krijgt, kom ik al snel tot
de conclusie dat dit vrijwel nooit het geval is. Meestal is er pas dekking voor dit soort gevaarlijke sporten als u hebt gekozen voor de aanvullende dekking ‘wintersport en bijzondere sporten’.

Is met deze aanvullende dekking dan meteen alles verzekerd? Nee, want ook de medische kosten moeten bij gevaarlijke sporten tijdens vakanties aanvullend worden verzekerd. Tenminste, als u ook de medische kosten vergoed wilt hebben wanneer een en ander anders afloopt dan vooraf gedacht. Denk daarnaast ook aan de ongevallendekking, waarbij u bij een ongeluk een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden ontvangt. Maar er zijn grenzen: verzekeraars vinden bepaalde activiteiten gewoon te gevaarlijk om over te gaan tot een eenmalige uitkering na een ongeval. Dit kan het geval zijn bij jetskiën, rafting, skydiven, abseilen, trialrijden, bungyjumpen en wildwatervaren. Niet voor niets activiteiten waarbij u vooraf bij de organiserende partij formulieren moet tekenen, waarmee u in het geval van een ongeluk van schadeclaims afziet.

Veel mensen laten zich tijdens een vakantie verleiden om dingen te doen die ze normaliter niet zouden doen. Probeer dan de strekking van deze column in gedachten te houden en bel eerst met uw tussenpersoon of (reis)verzekeraar. U kunt nog altijd vóór u de activiteit daadwerkelijk gaat doen de aanvullende dekking(en) toevoegen aan uw reisverzekering. Een tip daarbij: wanneer uw reisverzekeraar daarvoor ineens toeslagen gaat rekenen of de bewuste activiteit hele- maal uitsluit van dekking, dan is dat voor u een signaal om ernstig te gaan overwegen de bewuste activiteit aan een ander te gunnen. Er blijven trouwens genoeg andere spannende activiteiten over. Ik tip u een bezoekje aan de plaatselijke autodealer. Daarvoor hebt u geen aanvullende verzekeringen nodig en bedenk: Life is too short to drive boring cars.

Kees de Regt
Manager Verzekeringen

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors