BMW gaat na 2023 niet verder met VDL NedCar

BMW heeft besloten na 2023 geen auto’s meer te laten produceren bij VDL NedCar in Born. Dat meldt Autoweek.

BMW besloot eerder al om de nieuwe X1 niet meer in Born te produceren. VDL NedCar was nog in onderhandeling over de toekomst van de Mini-productie, maar BMW heeft nu besloten om de opvolger van de Mini Countryman ook elders onder te brengen. Als de huidige modellen zijn uitgefaseerd stopt het dus voor VDL NedCar. Voor het bedrijf en de 5.000 werknemers breken daarom onzekere tijden aan.

Paul van Vuuren, directeur van VDL Nedcar, heeft in een reactie aan radiozender 1Limburg laten weten dat dit nieuws ‘heftig en zorgelijk’ is. Tegelijk blijft het bedrijf wel moedig naar de toekomst kijken. Moederbedrijf VDL heeft de volledige steun toegezegd volgens Van Vuuren en inmiddels is een speciaal team op zoek naar nieuwe partijen die auto’s willen bouwen in Born. Het zou daarbij vooral gaan om ‘Aziatische startups’, die elektrische auto’s willen produceren in Europa. Volgens de directeur heerst er ondanks deze klap ‘groot vertrouwen’ dat er ook vanaf 2023 nog auto’s gebouwd worden in Born. (Bron: Autoweek)

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors