Bezoekers

103035
Bezoekers vandaag : 396
Gisteren : 429

Buitenshuisdekking

In de stoffige verzekeringswereld zijn echte productinnovaties zeldzaam. Zeker als het om innovaties gaat die betrekking hebben op de traditionele schadeverzekeringen (inboedel, opstal, AVP). En vaak zijn het dan nog verbeteringen waarvan je je afvraagt wie er nu echt beter van wordt: de klant of de verzekeraar?

Innovaties waar u wél wat aan hebt zijn er wel degelijk geweest, maar vaak ook weer een stille dood gestorven. Denk daarbij aan de welbekende ‘bonusbeschermer’. Maar deze keer kwam onze huisverzekeraar Unigarant met een ‘buitenshuisdekking’. Met de nodige scepsis las ik de productinformatie, maar omdat ik dit jaar wat spullen van jeugdige gezinsleden op mijn kosten heb moeten laten repareren, trok de informatie mijn serieuze aandacht. Deze ‘buitenshuisdekking’ biedt uitkomst als persoonlijke eigendommen buiten de deur beschadigd raken. Denk aan zaken als een smartphone, laptop of tablet die verzekerd zijn tegen ‘van buiten komende schadeoorzaken’, bijvoorbeeld als u naar een evenement gaat of onderweg bent van of naar het werk. Een voorwaarde is wel dat u ook uw inboedel bij deze verzekeraar verzekerd heeft. De jaarpremie bedraagt ongeveer de helft van de kosten van het laten vervangen van het lcd-schermpje van uw smartphone. Gezien de lange rij waarin ik altijd sta om een van de smartphones van mijn kinderen te laten repareren, ga ik ervan uit dat u dan zelf kunt uitrekenen wat de premie is. Belt u ons anders even.

Eigenlijk is de buitenshuisdekking dus een soort kostbaarhedenverzekering, met als specifiek voordeel dat je niet precies hoeft op te geven welke spullen er verzekerd moeten worden. En dat is, zo weet ik uit ervaring, voor de meeste KNAC-leden wel zo prettig. Uiteraard geldt voor sommige zaken een maximum vergoeding per schadegebeurtenis. Bijvoorbeeld 7.500 euro voor lijfsieraden, 3.500 euro voor hobby/sportuitrusting en 600 euro voor mobiele telefoons. Zelfs brillen, gehoorapparaten en kunstgebitten vallen, met een maximum van 600 euro per object, onder deze dekking. Het is maar dat u het weet! Voor dus niet al te gek dure spullen kunt u buitenshuis een all risks dekking krijgen, zonder dat u elke keer hoeft na te denken of iets wel of niet verzekerd is. De dekking vult het gat op tussen de inboedelverzekering (voor spullen in de woning) en de reisverzekering. U bent immers veel buitenshuis, maar niet altijd op reis naar een vakantiebestemming. Dit geldt ook voor de doorlopende reisverzekering. Het is bij een claim uiteraard wel handig wanneer u nog aankoopnota’s heeft van de beschadigde spullen. Voor sommige spullen die kapot zijn gegaan, bijvoorbeeld de smartphone, biedt de verzekeraar een handige reparatieservice aan waardoor een eventueel eigen risico komt te vervallen.

Als laatste wil ik u meegeven dat de KNAC een inboedelverzekering met de besproken dekking aanbiedt in een pakketpolis voor de volgende verzekeringen: opstal, inboedel, aansprakelijkheid, ongevallen, rechtsbijstand en doorlopende reis/ annulering. Indien u meerdere verzekeringen in het pakket onderbrengt kan de korting oplopen tot 10 procent.

Kees de Regt
Manager Verzekeringen

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors