Bezoekers

003127
Bezoekers vandaag : 333
Gisteren : 474

Circuit Zandvoort mag doorgaan met verbouwing

Het circuit van Zandvoort mag doorgaan met de verbouwing van het circuit om het geschikt te maken voor de Formule 1 Grand Prix in mei 2020. Natuurorganisaties hadden de afgelopen week twee keer een kort geding aangespannen tegen de provincie Noord-Holland en het circuit van Zandvoort, maar de rechter stelde in beide gevallen dat de verbouwing door mag gaan.

In het kort geding van afgelopen dinsdag wilden natuurorganisaties de verbouwing tegenhouden omdat het leefgebied van de zandhagedis en de rugstreeppad zou worden aangetast. De rechter oordeelde dat het afgraven van twee hectare duin te weinig is om het voortbestaan van deze dieren te bedreigen.

Afgelopen vrijdag diende een tweede kort geding. Daarin betoogden Stichting Duinbehoud en milieuorganisatie MOB dat de verbouwing tot meer stikstofneerslag in de duinen rond het circuit zou leiden. Ook daar was de rechter het niet mee eens. Het circuit kan voorlopig dus verder met de verbouwing van de accommodatie. Voor het plaatsen van tijdelijke tribunes moest een zandwal worden afgegraven. Later wordt ook het circuit zelf iets aangepast.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors