Bezoekers

025611
Bezoekers vandaag : 336
Gisteren : 543

Tweede Kamer: maximumsnelheid op matrixborden

Als het aan de Tweede Kamer ligt, wordt de geldende maximumsnelheid permanent weergegeven op de matrixborden boven de snelwegen. Het is een voorstel van CDA-Kamerlid De Pater-Postma en een meerderheid steunt het plan.

Nu wordt de snelheid alleen op matrixborden weergegeven als die lager is dan de maximumsnelheid, bijvoorbeeld bij een wegversmalling, een file of een ongeval. Volgens het Kamerlid Der Pater-Postma is het voor automobilisten duidelijker en veiliger als ze altijd kunnen zien hoe snel ze mogen rijden.

De maximumsnelheden wisselen per weg en vaak ook op een traject. Soms zijn ook de toegestane snelheden overdag en ‘s nachts verschillend. Daarnaast kan er door de stikstofmaatregelen ook voor kortere of langere tijd een lagere snelheid worden ingevoerd. Dan kan het volgens het Kamerlid maar beter zo duidelijk mogelijk zijn wat de toegestane snelheid is. Het kabinet gaat het voorstel bekijken. Minister Van Nieuwenhuizen heeft wel laten weten dat niet alle matrixborden drie cijfers kunnen weergeven, maar ze gaat met Rijkswaterstaat bekijken wat er wel en niet kan.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors