Dennis Retera vestigt ‘driftrecord’ in Porsche Taycan

De Nederlandse coureur en Porsche rijinstructeur Dennis Retera heeft het wereldrecord voor de langste driftsessie in een elektrische auto gevestigd met de Porsche Taycan. Op het Porsche Experience Center in Hockenheim reed hij 55 minuten lang driftend rondjes op een cirkelbaan van 200 meter lengte. Zijn 210 rondjes waren goed voor een afstand van ruim 42 kilometer. Het record wordt officieel bijgeschreven in het Guinness World Records Book.

Dennis Retera behaalde een gemiddelde snelheid van 46 kilometer per uur in de achterwielaangedreven versie van de elektrische Porsche Taycan. “Als de elektronische stabiliteitssystemen zijn uitgeschakeld, is het driften gemakkelijk in deze auto”, zo liet de uit het Brabantse Best afkomstige coureur weten. “Er is altijd voldoende kracht beschikbaar en het lage zwaartepunt en de lange wielbasis maken de auto heel stabiel. Het ontwerp van het onderstel en de nauwkeurige besturing zorgen ervoor dat je de auto steeds perfect onder controle hebt.”

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors