Bezoekers

024189
Bezoekers vandaag : 351
Gisteren : 483

Diesel verliest verder terrein in de EU

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er veel minder nieuwe dieselauto’s geregistreerd dan een jaar geleden, waarmee de trend dat diesel op z’n retour is wordt bevestigd. Alternatieve aandrijvingen zoals elektrisch en hybride winnen daarentegen aan marktaandeel. 

In het eerste kwartaal werden in de EU ongeveer 378.000 personenauto’s met dieselmotor geregistreerd en dat is een derde minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo maakte de ACEA (Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie) deze week bekend. In de vier grootste markten van Europa zijn de verliezen voor de dieselmotor vrij dramatisch: Frankrijk (-44.1%), Italië (-39.2%), Spanje (-30.8%) en Duitsland (-20.2%).

Vergeleken met de andere soorten aandrijving is diesel nu goed voor iets minder dan 17 procent van alle nieuw ingeschreven personenauto’s in de EU. Het aandeel van de benzineauto’s daalde met vijf procent tot een marktaandeel van 36 procent, want daarvan werden er 808.000 verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar. 

Alternatieve aandrijfvormen zitten daarentegen in de lift. De elektrische auto met accu had een aandeel van tien procent in de verkopen in de EU. De plug-in hybride auto’s bellen iets achter met een aandeel van 8,9 procent. Zelfopladende en mild hybride auto’s tekenen voor iets meer dan een kwart van de verkopen. Drie procent rijdt op alternatieve brandstoffen zoals lpg, het marktaandeel van auto’s op aardgas zakte verder in en bedraagt nu 0,3 procent. Waterstofauto’s komen in de cijfers niet voor, want hun aantal is te gering. Dat wordt mede veroorzaakt door het geringe aanbod aan modellen en de hoge aanschafprijs. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors