Bezoekers

025586
Bezoekers vandaag : 311
Gisteren : 543

Dieselrijverbod in Stuttgart van kracht

Als eerste grote Duitse stad is in Stuttgart sinds 1 januari een dieselrijverbod van kracht. Personenauto’s en bestel- en vrachtauto’s met een dieselmotor die niet minstens voldoet aan de Euro 5-norm mogen de stad niet meer in.

De eerste drie maanden geldt het dieselverbod nog niet voor inwoners van de stad, maar per 1 april kunnen ook zij niet meer in de stad Stuttgart rijden met een oudere diesel. De politie controleert in eerste instantie niet al te fanatiek, maar het overtreden van het rijverbod kost wel 108,50 euro.

Door het rijverbod wordt zo’n 72.000 personenauto’s in en om Stuttgart getroffen. In de grotere regio Stuttgart gaat het om circa 300.000 auto’s die Stuttgart niet meer in mogen en in de hele deelstaat Baden-Württemberg zou het om ruim 850.000 auto’s gaan. In de loop van dit jaar wordt in meer Duitse steden een rijverbod voor diesels ingevoerd.

Geregistreerde oldtimers mogen wel een Duitse milieuzone in en kunnen dus ook gewoon Stuttgart. In Duitsland zijn oldtimers auto’s van 30 jaar en ouder en krijgen ze na keuring een speciaal H-kenteken of de codering 07 op het kenteken. Buitenlandse oldtimers moeten voldoen aan de wetgeving in hun eigen land en moeten ook geregistreerd zijn. Dat betekent dus dat er een Nederlandse oldtimer 40 jaar of ouder moet zijn en een Fiva Identity Card moet hebben. Meer informatie over deze card vindt u hier.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors