Minder auto’s gestolen in 2018

Er worden minder auto’s gestolen in ons land. Vorig jaar daalde het aantal diefstallen met 12,1 procent tot 7.261 personenauto’s. In 2017 waren dat er nog 8.257.

Opvallend is wel dat er meer jonge auto’s worden gestolen. Bij de auto’s tot één jaar oud is er een toename van liefst 33 procent. Dat heeft deels te maken met de populariteit van hybride auto’s bij autodieven. Vorig jaar werden er 360 hybride auto’s gestolen tegen 184 in 2017. Vooral de Toyota RAV4 en de C-HR blijken in trek. De C-HR heeft een kans van 1 op 97 om gestolen te worden, zo meldt het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Bij de niet hybride auto’s is diefstal van een Audi het grootst, want daar is het risico  ‘slechts’ 1 op de 200. Bij de bedrijfsauto’s hebben autodieven de voorkeur voor de Mercedes Sprinter en Vito. De kans op het terugvinden van een gestolen auto is het grootst in de eerste week na diefstal: 57 procent. Na een maand is het nog maar 20 procent. Gelukkig werden in 2018 procentueel meer auto’s teruggevonden dan in 2017: 40,9 procent tegen 40 procent.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors