Duitse snelheidslimiet onnodig door EV’s

snelheidslimiet

De steeds terugkomende discussie over een snelheidslimiet in Duitsland heeft een onverwachte wending gekregen. Volker Wissing, de Duitse minister van transport, heeft namelijk gezegd dat een snelheidslimiet overbodig is met het toenemend aantal elektrische auto’s. “Mensen zullen toch niet snel meer kunnen rijden, want ze moeten hun batterijen sparen”, zo zei hij tegen de Duitse media.

Deze uitspreken zijn opmerkelijk omdat de regeringscoalitie waarvan deze minister deel uitmaakt een snelheidslimiet wel degelijk op de agenda heeft staan. Maar Wissing – lid van de liberale FDP – heeft zelfs plannen om het Duitse wegennet uit te breiden. Hij bracht een studie naar buiten waaruit blijkt dat het vrachtvervoer met 50 miljoen ton per jaar zal stijgen en ook het personenvervoer neemt toe. Volgens hem is het nodig om de wegencapaciteit navenant uit te breiden. Dat is wel tegen het zere been van de Groenen, die beweren dat de aanleg van wegen strijdig is met de milieudoelstellingen van de regering. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors