Bezoekers

034536
Bezoekers vandaag : 104
Gisteren : 425

Duitsland en Italië liggen dwars bij verbod op verbrandingsmotor

Hoewel het Europees Parlement er zijn goedkeuring al aan heeft gegeven, is het verbod op de verkoop van nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor vanaf 2035 nog geen gelopen race. Zowel Duitsland als Italië dreigen het akkoord namelijk te blokkeren, zo meldt Automotive News Europe.

Duitsland had er al eerder op aangedrongen om naast de introductie van het verbod op de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor, een vrijstelling te maken voor auto’s die op e-fuels kunnen rijden. Maar tot op heden is er vanuit de Europese Commissie of het Europees Parlement nog geen initiatief genomen om e-fuels een kans te geven. De Duitse minister van Transport, Volker Wissing, zei daarover in een interview met de publieke omroep ARD: “Wie klimaatneutrale mobiliteit serieus neemt, moet alle technologische opties openhouden en ook gebruiken. Ik begrijp deze strijd tegen de auto niet en waarom men bepaalde technologieën wil verbieden.”

Intussen zijn er wel gesprekken tussen de Europese Commissie en de Duitse minister, in een poging om het plan van de EU te redden. Maar naast Duitsland blokkeert ook Italië de voorstellen. De Italiaanse premier Giorgia Meloni sprak zich al eerder uit tegen de EU-plannen. Meloni is van mening dat ‘schone brandstoffen’ de ‘groene transitie’ mogelijk kunnen maken zonder economische gevolgen voor de inwoners van Europa. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors