KNAC organiseert symposium over mobiliteit en duurzaamheid

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) bestaat 125 jaar en is al vanaf het begin van zijn bestaan nauw betrokken bij de ontwikkeling van de automobiliteit. Ook nu nog steeds en daarom organiseert de KNAC een symposium met de titel ‘Energie in automobiliteit’. Het symposium vindt plaats op 23 maart in het Louwman Museum in Den Haag.

De KNAC was al betrokken bij de eerste wegenverkeerswet in Nederland, maar ook bij de oprichting van de FIA – de Fédération Internationale de l’Automobile. Sindsdien is de vereniging altijd nauw betrokken gebleven bij de ontwikkeling van de automobiliteit. De laatste jaren worden die ontwikkelingen echter vooral door verduurzaming en het terugdringen van de CO2-uitstoot bepaald.

Het is echter de vraag of daarbij alle opties en (on)mogelijkheden wel worden meegenomen in de besluitvorming van overheden. Luisteren die wel naar de consument? Als autoclub denkt de KNAC juist vanuit de consument; een invalshoek die – volgens de KNAC – nogal een ondergeschoven kindje is. Daarom organiseert de KNAC een symposium met de titel ‘Energie in automobiliteit’.

Het symposium bestaat uit vier onderdelen. Ten eerste verwoordt Petrouschka Werther, directeur duurzame mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het standpunt en de nieuwste inzichten van de overheid. Vervolgens is er een forumdiscussie met diverse sprekers uit de wetenschap en energiesector. Daarna geeft het e‑raceteam van de TU Eindhoven een presentatie. Frits van Bruggen is de slotspreker namens de RAI.

Het symposium ‘Energie in automobiliteit’ vindt plaats op donderdag 23 maart 2023 om 13.30 uur in het Louwman Museum in Den Haag en wordt geleid door journalist en presentator Bas van Werven. KNAC-leden die dit symposium willen bijwonen kunnen zich gratis aanmelden via deze link naar de webshop. Maar wees er snel bij, want er zijn slechts honderd plaatsen beschikbaar.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors