Dutch Historic Rally Club

De Dutch Historic Rally Club (DHRC) was één van de eerste clubs die kozen voor het ‘KNAC Vriendenlidmaatschap voor Merkenclubs’. De club behartigt de belangen van deelnemers aan historische rallysportevenementen en organiseert elk jaar ook een eigen Nederlands Kampioenschap. 

De DHRC is een belangenorganisatie die in 1999 is opgericht door en voor deelnemers aan de historische rallysport. In de DHRC zijn de meeste rijders en navigatoren in de klassieke rallysport verenigd, samen met de belangrijkste organisatoren van klassieke evenementen. Inmiddels telt de vereniging ruim 600 leden. De club is bovendien vertegenwoordigd in nationaal overkoepelende organisaties om de sport nu en in de toekomst veilig te kunnen stellen. Juiste reglementering, heldere toelatingscriteria, goede afspraken over techniek, veiligheid en (weg)gedrag, alsmede lokale en provinciale vergunningen zijn onmisbare hulpmiddelen om de continuïteit van de historische rallysport te waarborgen.

DHRC-kampioenschap

Onderlinge gezelligheid is uiteraard ook belangrijk. De leden kunnen niet alleen na afloop van een rit, maar ook tijdens informatieve contactavonden, die op wisselende locaties in het land worden georganiseerd, met elkaar van gedachten wisselen. De onderlinge strijd komt vervolgens tot uiting in het kampioenschap. Het Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s 2014 (NK 2014) wordt verreden onder auspiciën van de DHRC. Leden van de DHRC doen automatisch mee aan het NK 2014. Bestuurders en navigatoren nemen op individuele basis deel aan het NK 2014 en kunnen daarin persoonlijke titels halen. Mocht iemand zich in de loop van het jaar aanmelden bij de DHRC, krijgt hij of zij punten vanaf het moment van aanmelden. De winnaars worden gelauwerd tijdens de jaarlijkse Rallyhappening, de traditionele afsluiting van het rallyseizoen. Als u klassieke rally’s en ritten leuk vindt, is de DHRC voor u een gewaardeerde club, waar u zich snel thuis zult voelen. Zomer of winter, er zijn evenementen in alle jaargetijden en wisselende omstandigheden. Iedereen komt dus optimaal aan zijn of haar trekken. 

Website: dhrc.nl 
Facebook: facebook.com/dhrcnl
Twitter: @DHRCnl
Lid worden? contact@dhrc.nl

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors