Bezoekers

024222
Bezoekers vandaag : 384
Gisteren : 483

Traction Avant Nederland

De op één na grootste Citroën-club van Nederland is Citroën Traction Nederland (TAN). In het jaar dat de Traction Avant 80 jaar bestaat, viert de club zelf dat ze een halve eeuw bestaat. Een mooi moment om het Vriendenlidmaatschap voor (merken)clubs van de KNAC aan te gaan!

De TAN telt ruim 900 leden en werd in 1964 in Leiden opgericht als Société de Citroën, door enkele studenten die zich voortbewogen in een Traction Avant. Nu, exact een halve eeuw later, is TAN uitgegroeid tot een professionele, goed georganiseerde club.

De Citroën Traction Avant werd intussen een icoon. Het vooruitstrevende ontwerp bewijst zich nog steeds door de rijeigenschappen en de betrouwbaarheid. Toen de auto in 1934 werd gepresenteerd, veroorzaakte dit veel ophef in de autowereld door de slimme combinatie van nieuwe technieken als een zelfdragende carrosserie, hydraulische remmen, onafhankelijke wielophanging met torsiestangen en voorwielaandrijving. Hiermee kon een auto worden gecreëerd met een laag zwaartepunt, een lange wielbasis en een goed weggedrag.

750.000 stuks

De kinderziekten uit de eerste productiejaren werden snel opgelost en het succes van de auto duurde voort tot 1957, toen er zo’n 750.000 exemplaren waren geproduceerd. De Traction Avant was er met viercilinder (7cv, 11cv) en zelfs zescilinder (15cv) motoren. Er was met name vóór de oorlog een uitgebreid gamma met welluidende namen als Légère, Normale, Commerciale, Familiale, Cabriolet en Faux-Cabriolet. De productie vond plaats in Frankrijk, België en Engeland.

De Traction Avant kan nog steeds uitstekend worden gebruikt voor ritjes in de omgeving, maar langere afstanden zijn ook prima te doen. Door de eenvoud is het onderhoud in eigen beheer uit te voeren. Daarnaast zijn er diverse professionele bedrijven die zich in dit type Citroën hebben gespecialiseerd. TAN biedt als club een uitstekende onderdelenvoorziening (inclusief webwinkel), een full colour maandblad, landelijke en regionale meetings, aankoopadvies, uitleen van speciaal gereedschap, sleutelcursussen, en vooral veel gezelligheid.

Website: www.traction-avant.nl
Facebook: facebook.com/traction.nederland
Lid worden? Kijk op de website onder het kopje ‘leden’

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors