Bezoekers

034588
Bezoekers vandaag : 156
Gisteren : 425

MG A Type & Magnette Owners Holland

De MG belangen worden in Nederland behartigd door drie verenigingen, MGCC, MGTTO en MGATO, die binnen een federatieverband nauw samenwerken met toch een afzonderlijke identiteit. De MGATO staat voor MG type A en Magnette Owners Holland.

De MGATO is ontstaan uit de MGTTO, omdat er behoefte was onder de leden voor een meer duidelijke herkenning voor de cabrio types A en saloon types Magnette ZA & ZB. De MG A en de Magnette zijn stijliconen uit de jaren vijftig en zestig, de periode waarin de auto-industrie overging van chassisgedragen naar zelfdragende carrosserieën. Zo zijn de MG type A en de Magnette uitgerust met dezelfde motorentechniek, drive line en componenten, waarbij de MG A chassisgedragen is en de MG Magnette een zelfdragende carrosserie heeft. Beide types zijn vanuit technisch perspectief vergelijkbaar. Vandaar dat de belangenbehartiging en service naar de leden goed is te combineren.

40-jarig jubileum

De MGATO vierde in 2013 zijn 40-jarig jubileum en is met circa 300 leden een van de kleinere spelers in verenigingsland, met een landelijk karakter. Onder het motto “voor jonge mensen van alle leeftijden” probeert de MGATO naast een informatief en sportief activiteitenprogramma ook een voorwaardenscheppend doel na te streven. Zo worden er gedurende zeven seizoensmaanden toerritten georganiseerd, waarvan de sfeer inmiddels alom gerespecteerd wordt en de inhoud nog steeds verrassend is. Hiernaast wordt veel gedaan aan verkeersveiligheid van met name de niet-APK- plichtige voertuigen, middels informatie en documentatie. De MGATO is hierdoor uitgegroeid tot een levendige club van gelijkgestemden van een divers pluimage die het goede Bourgondische karakter van het clubleven kunnen waarderen. Voor sommigen is het een lifestyle!!

Brits historisch erfgoed

Het doel is natuurlijk om het Brits historisch erfgoed “alive” te houden, met respect en herkenning van de kunst om techniek en vormgeving zo te combineren dat we kunnen spreken van “the art of British automotive”. Dat is te herkennen in de MG type A en Magnette, die inmiddels bekend zijn als oldtimers en klassiekers waarvan de dagwaarde de aanschafprijs van de jaren vijftig en zestig vele honderden van procenten heeft overstegen. Hierdoor zijn het stijliconen van hun tijd, die niet alleen een her- en erkenning zijn voor de tijd, maar de investering ook waard bleken.
U bent ook als KNAC-lid van harte welkom op
een van de activiteiten.

Website: www.mgato.eu
Facebook: facebook.com/pages/MGATO
Lid worden? mgato.eu/pages/aanmeldform.htm

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors