Bezoekers

008725
Bezoekers vandaag : 1130
Gisteren : 1106

Een op de tien auto’s in EU nu elektrisch

In het tweede kwartaal van 2022 is de verkoop van volledig elektrische auto’s in de EU verder toegenomen. Het aandeel bedraagt 9,9% van het totale aantal verkochte auto’s, waarmee een op de tien nieuwe auto’s nu volledig elektrische is.  Dat meldt de ACEA, de overkoepelende organisatie van autoproducten.

De elektrische auto is de plug-in hybride daarmee voorbij gestoken. Daarvan groeide het marktaandeel weliswaar van 8,4 naar 8,7 procent, maar het aantal plug-in hybride auto’s daalde. Auto’s op benzine en diesel kenden in het tweede kwartaal van 2022 een aanzienlijke daling, wat leidde tot een krimpend marktaandeel (55,8% voor diesel en benzine samen). Een jaar eerder was het aandeel van benzine- en dieselauto’s nog 62 procent. Het dieselaandeel binnen de nieuw verkochte personenauto’s daalde van 20,2 naar 17,3 procent. 

De verkoop van hybride elektrische voertuigen (HEV) in de Europese Unie daalde met 2,2% tijdens het tweede kwartaal van het jaar. Als gevolg van de aanzienlijke daling van de verkoop van auto’s met conventionele brandstof hebben HEV’s hun totale marktaandeel echter toch vergroot (22,6%).

Niet elk land in de EU levert een bijdrage aan de groeiden populariteit van de elektrische auto. Spanje en Frankrijk verkochten er meer van (respectievelijk +22,0% en +18,6%), maar in Italië ging het met 19,6% naar beneden. Duitsland bleef redelijk stabiel (-0,5%).

Het aantal registraties van auto’s op aardgas daalt in het tweede kwartaal met 62,9% gedaald en bedroeg 4.983 exemplaren. Deze daling was vooral te wijten aan de daling in Italië, dat het overgrote deel van de verkopen in de regio voor zijn rekening neemt. De verkoop van auto’s op LPG steeg in de EU daarentegen met 7,9% tot 64.152 eenheden tijdens het tweede kwartaal van het jaar.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors