Bezoekers

008732
Bezoekers vandaag : 6
Gisteren : 1131

Elektrisch offensief van Toyota en Lexus

Jarenlang leek er weinig tot geen reactie van Toyota en Lexus te komen op de elektrische auto’s van de concurrentie te komen. Maar met de presentatie van liefst 15 elektrische Toyota’s en Lexussen voor de komende jaren wordt nu een sterk offensief ingezet. Tot 2030 verschijnen er zelfs 30 nieuwe modellen. En in dat jaar plant het Japanse merk 3,5 miljoen elektrische auto’s per jaar te verkopen. 

De presentatie van al dit nieuws werd gedaan door de president van het concern Akio Toyota. Onder de gepresenteerde noviteiten zijn SUV’s, terreinauto’s, bedrijfsauto’s en zelfs supersportwagens. Maar Toyota trapt af met de nieuwe bZ-familie, waarvan onlangs de bZ4X, een SUV, werd getoond. Dit model krijgt daarna onder meer gezelschap van een compacte SUV als EV-tegenhanger van de CH-R, een stedelijke SUV geïnspireerd op de Aygo X voor de Europese markt, evenals een middelgrote instapsedan en een full-size SUV met drie zitrijen. Deze laatste wordt als Lexus verkocht, maar het luxemerk van Toyota brengt ook geheel eigen modellen, zoals de RZ en een vierdeurs sedan die als opvolger van de IS zou kunnen worden gezien. 

Supersportwagen

Toyota en Lexus zijn van plan in alle segmenten elektrische modellen aan te beiden. Zo zou er een elektrische sportauto gaan verschijnen die is geïnspireerd op de Lexus LFA. Dit model zou een actieradius krijgen van 700 kilometer en dik twee tellen van 0 naar 100 kilometer per uur moeten kunnen sprinten. 

Daarnaast komt ook Toyota met een elektrische sportauto, maar deze wordt compacter en zou meer doe denken aan een MR2. Verder denkt Toyota ook aan elektrische terreinauto’s en pick-up modellen. Bij Lexus zouden naast een LFA-achtige ook een shooting brake en een cabriolet verschijnen. 

Toyota heeft met de deze week gehouden presentatie alvast en tipje van de sluier opgelicht van de plannen, maar in de komende maanden zullen er meer details volgen over de te lanceren modellen. In 2030 moet al een groot deel van het gamma volledig elektrisch zijn, in 2035 wil het Toyota-concern CO2-neutraal zijn. Daartoe zijn de investeringen in accutechniek inmiddels verhoogd van 3,87 miljard euro naar 15,6 miljard. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors