Bezoekers

024223
Bezoekers vandaag : 385
Gisteren : 483

Nieuw kabinet zou rekeningrijden willen invoeren

Mogelijk is er nog deze maand en regeerakkoord en daar zou het tot nu toe altijd omstreden plan voor rekeningrijden in zijn opgenomen. Dat meldt de NOS.

Met rekeningrijden zouden automobilisten betalen per kilometer en naar gelang de CO2-uitstoot van de auto in plaats van een vast bedrag per maand. Er is al decennia discussie over rekeningrijden omdat het automobilisten buiten de steden, die veel afhankelijker zijn van hun auto omdat het openbaar vervoer in de provincie veel minder goed is en ze doorgaans langere afstanden rijden, extra zwaar treft. Daarnaast bestaat er natuurlijk al een vorm van rekeningrijden via de accijns op brandstof. 

De formerende partijen, inclusief de VVD die in het verleden altijd fel tegen rekeningrijden was, lijken het daar nu wel over eens te zijn, zo meldt de NOS die zegt globaal te weten wat er in het regeerakkoord staat. 

Elektrische auto’s, die nu nog zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting, zouden in de plannen ook per kilometer moeten gaan betalen. De invoering van rekeningrijden zal overigens nog geruime tijd vergen en vermoedelijk pas in een volgend kabinet gebeuren.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors