Bezoekers

025609
Bezoekers vandaag : 334
Gisteren : 543

Eropuit!

De meningen over rijden in cabriolets zijn verdeeld. Zo heeft onze directeur Peter Staal er twee, terwijl hoofdredacteur Carlo Brantsen er nog niet dood in gevonden wil worden. Slechts onder dreiging van ontslag is laatstgenoemde onder protest bereid om in een open auto te stappen, terwijl hij iets prevelt over de risico’s bij een koprol, het extra geluid, het slechte uitzicht met de kap dicht, hooikoorts en het ruïneren van zijn kapsel. Hij is al wat ouder en van de schuifdakjes, laat hem maar.

Ondanks de soms kritische geluiden neemt het aantal cabriorijders toe. Met ongeveer een kwart miljoen stuks zit Nederland wat dit betreft in de Europese middenmoot. Vreemd genoeg scoort Spanje het laagst. De warme zomers maken dat men daar, net als Brantsen, liever gesloten rijdt en de airco aanzet. En het land met de meest cabrio’s? Dat is Engeland, waar je het gezien de enorme hoeveelheid regen juist niét zou verwachten.

Met het vroegtijdige voorjaarsweer kwamen er overal weer duizenden auto’s uit de winterstallingen en carports vandaan. Waarschijnlijk hebt ook u na de vorstperiode even gewacht tot de wegen pekelvrij waren, maar uiteindelijk was het toch echt klassiekerdag, inclusief voorjaarszon en temperaturen van rond de 18 graden. Een mooi moment was dat, nadat we al zolang in een lockdown hadden gezeten en nog steeds met coronamaatregelen te maken hebben. Maar een mooie rit in een leuke auto is coronaproof! Wie voorbereid op weg wil gaan wijs ik op onze website, waar vele schitterende klassiekerroutes door het hele land beschreven staan. Dat kost u niks. En al staan de evenementen nog even onder druk, niets belet u om er zelf op uit te trekken. Uiteraard met de beperkingen die door de overheid gesteld zijn: vermijd drukke plaatsen en hou afstand als u uitstapt.

Voor nu, met de lente in zicht, reken ik op een fantastisch en zonnig klassiekerseizoen. Voor u, uw auto en dus óók voor uw cabrio. Enjoy your car.

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors