Bezoekers

025591
Bezoekers vandaag : 316
Gisteren : 543

Van harte

75 jaar wegenwacht

In 1946 begon de start van de na-oorlogse wederopbouw met het herstel van bruggen en het onschadelijk maken van landmijnen in de bermen. Ook werd er bijvoorbeeld gewaarschuwd dat men geen lifters moest meenemen, want dat konden wel eens vluchtende SS-ers zijn. En 1946, nu exact 75 jaar geleden dus, was ook het jaar dat de Wegenwacht werd opgericht.

De stoere hulpverleners reden op overgebleven Harley’s (gevolgd door BSA’s) en droegen achtergelaten uniformen van het Canadese leger. Later zouden de 2CV’s, Renaults 4 en vervolgens Volkswagens als voertuigen voor de pechhulp worden gebruikt. Het is toch bijzonder hoe vanuit een relatief kleine organisatie uiteindelijk een geoliede machine met prachtige mensen is ontstaan, die dag en nacht met honderden auto’s, motorfietsen, traumahelikopters en drones in het hele land hulp verleent.

Als KNAC maken we al vele jaren gebruik van de kracht van de Wegenwacht. Alleen krijgt u als KNAC-lid met pechhulpmodule een pakket dat extra rekening houdt met het fenomeen ‘liefhebber’. Zo mogen KNAC-leden, waaronder mensen met hele collecties, met een onbeperkt aantal auto’s gebruik maken van de diensten van de Wegenwacht, terwijl dit bij de ANWB tot twee kentekens beperkt is. Ook wordt uw stilgevallen auto in geval van pech niet naar de dichtstbijzijnde garage gebracht, maar naar de garage van uw keuze. KNAC-leden zijn nou eenmaal kritisch op wie er aan hun auto sleutelt. Verder kan de Wegenwacht in het geval van een standaard lidmaatschap hulp weigeren bij pech tijdens rally- en toerritten, terwijl u als KNAC-lid wél geholpen wordt. Oh, en stel dat uw auto total loss zou zijn, dan krijgt u de keuze voorgelegd: uw geliefde bezit terughalen, of de waarde in het economische verkeer uitkeren. Als KNAC-lid bent u in zo’n geval de baas.

Kortom, onze Breakdownservice combineert de zekerheid van een fantastische Wegenwacht-organisatie met de hoffelijkheid van de KNAC. Bij ons gaat pechhulp niet alleen om het repareren van auto’s, maar om het verhelpen van problemen bij onze leden. We hopen dan ook tot in lengte der jaren van de unieke service van de ANWB gebruik te kunnen maken en vieren het 75-jarig bestaan graag mee!

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors