Bezoekers

025596
Bezoekers vandaag : 321
Gisteren : 543

Formule 1-kalender alweer gewijzigd door corona

De recent bekend gemaakte Formule 1-kalender is alweer aangepast vanwege de aanhoudende coronapandemie. Nadat de Grand Prix van Australië werd verplaatst van maart naar november, is nu de Grand Prix van Bahrein op 28 maart de seizoensopener. De Grand Prix van China is tot nader order uitgesteld en het ziet er donker uit voor de stratenraces van Monaco, Azerbeidzjan en Canada.

Die drie stratenraces staan gepland voor mei en juni, maar om deze evenementen  te kunnen organiseren moeten de voorbereidingen maanden vooraf al beginnen. En aangezien het ongewis is of deze races wel door kunnen gaan, zouden de autoriteiten in die plaatsen twijfelen over toestemming. Begin februari moet duidelijk worden of deze races nog door kunnen gaan. Als eventuele alternatieven worden Istanbul Park, Mugello en de Nürburgring genoemd. 

De Grand Prix van China die voor 18 april stond gepland wordt vervangen door een race in Imola. Daarna is nog een race gepland op 2 mei, maar het is nog niet definitief bekend waar die plaats gaat vinden. Vermoedelijk wordt dit Portimao. Een week later zou dan de Grand Prix van Spanje worden gehouden in Barcelona. 

De Grand Prix van Nederland blijft gewoon op de kalender staan voor 5 september.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors