Bezoekers

003150
Bezoekers vandaag : 356
Gisteren : 474

Israëlisch bedrijf laadt accu EV op in 5 minuten

Het Israëlische bedrijf StoreDot zegt een doorbraak te hebben bereikt bij het opladen van lithium-ion accu’s. Er is een prototype van een accu gemaakt die in 5 minuten volledig kan worden opgeladen.

Momenteel is het opladen van accu’s de grootste Achilleshiel van de elektrische auto. Het duurt lang en hoe sneller je de accu laadt, hoe sneller deze verslijt. Maar StoreDot, een onderneming waaraan onder andere Daimler, BP, Samsung en TDK deelnemen, heeft een zogenaamde XFC-laadtechniek ontwikkeld (Extreme Fast Charging), waardoor de laadtijd voor het tot 100 procent laden van een accu tot 5 minuten kan worden verkort. De nieuwe techniek vraagt wel om extreem krachtige laadstations. 

Het geheim van de nieuwe accucellen van StoreDot schuilt in het vervangen van grafiet in de cel-anode door metaalhoudende nanopartikels. Daardoor zijn volgens het bedrijf de problemen met de veiligheid en de levensduur van lithium-ion accu’s opgelost. De cellen zijn vervaardigd door het Chinese bedrijf EVE Energy en kunnen op bestaande productielijnen voor accu’s worden geproduceerd. De nieuwe techniek maakt ook de weg vrij voor toepassing van silicium in de accucellen. Naar verwachting zullen deze snel op de markt komen. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors