Bezoekers

003126
Bezoekers vandaag : 332
Gisteren : 474

Jarig!

Wie op Wikipedia het jaar 1898 intikt komt al snel tegen dat dit het jaar is waarin de KNAC is opgericht. Met andere woorden: we bestaan 125 jaar. En dat vieren we!

Over onze eerste lustrumactiviteit schreef ik in de vorige editie al even, ons symposium in het fraaie Louwman Museum. Het bleek dé perfecte locatie voor het symposium ‘Energie in automobiliteit’, waarin we stilstonden bij een van de belangrijkste vragen waarmee onze automobiliteit in de komende jaren wordt geconfronteerd: wat wordt de aandrijving van auto’s in de toekomst? Waar de verbrandingsmotor destijds een fantastische oplossing was voor een gekend milieuprobleem (paardenmest), vormt dit type motor nu door de massaliteit een behoorlijke belasting voor zowel het milieu als ons klimaat. Batterij-elektrisch, waterstof-elektrisch en de verbrandingsmotor (al dan niet draaiend op e-fuels): alle opties werden in het Louwman Museum besproken en bediscussieerd. Onder leiding van Bas van Werven kwam de directeur duurzame mobiliteit van I&W aan het woord om de visie van het ministerie uit te leggen, gevolgd door een ener- gieke forumdiscussie met Maarten Steinbuch (TU Eindhoven), de directie van TotalEnergies, Rik Baert (lector verbrandingsmotoren Fontys Hoge School) en Ad van Wijk (TU Delft).

Na de pauze kwamen de studenten van het E-raceteam van de TU Eindhoven aan het woord, die met overgave spraken over de manier waarop ze de laadtijd van batterij-elektrische auto’s terug gaan brengen. Tot slot deed Frits van Bruggen, voorzitter van de RAI Vereniging, een oproep om meer in de laadnetwerken te investeren en zo de ambities van de overheid in lijn te brengen met de noodzake- lijke uitvoering van alle maatregelen.

Al met al een zeer geslaagde middag en daarmee is ons feestjaar goed begonnen. Ik zeg met opzet ‘begonnen’, omdat het rijdend hoogtepunt van dit jaar de KNAC Sterrit op vrijdag 1 september zal zijn. Vanaf drie locaties in
het land zullen we starten om op het Concours d’Elégance

Paleis Soestdijk te eindigen, waarvan de KNAC wederom hoofdsponsor is. In oktober volgt nog een activiteit voor de jeugd, daarover later meer.
Het wordt een mooi jaar.

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors