Jeep Avenger Auto van het Jaar 2023

De Jeep Avenger is Auto van het Jaar 2023 geworden. Dat is bekend geworden tijdens een ceremonie op de het Internationale Autosalon van Brussel. Het is de eerste keer dat Chrysler, onderdeel van het Stellantis-concern, Auto van het jaar is geworden in de 60 jaar dat de verkiezing bestaat.

De Avenger behaalde de eerste plaats met 328 punten en werd 21 keer op de eerste plaats gezet door de juryleden van de Auto van het Jaar. De 57 juryleden uit 22 Europese landen gaven 241 punten aan de Volkswagen ID. Buzz die daarmee de tweede plaats behaalde. De Nissan Ariya werd derde met 211 punten, waarmee dus de top drie uit volledig elektrische auto’s bestaat.

Op de vierde plaats eindigde de Kia Niro met 200 punten, de Renault Austral werd met 163 punten vijfde, terwijl de Peugeot 408 zesde werd met 149 punten. Het duo Subaru Solterra/Toyota bZ4X werd hekkensluiter van de zeven finalisten met 133 punten.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors