Bezoekers

034578
Bezoekers vandaag : 146
Gisteren : 425

Veel terugroepacties bij premium merken

Premium merken zijn relatief vaak betrokken bij terugroepacties van auto’s. Mercedes-Benz blijkt zelfs het automerk te zijn met de meeste terugroepacties, namelijk 39. Maar het is een dalende trend, want vorig jaar haalde Mercedes nog 67 keer auto’s terug naar de dealer.

In totaal riepen alle automerken tezamen in 2022 207 keer auto’s terug. Het ging daarbij om 37 merken en 209 modellen. Dat is al flink minder dan in 2021 toen het om 350 terugroepacties ging. Een autofabrikant is alleen wettelijk verplicht een terugroepactie te starten als de veiligheid, de gezondheid of het milieu in gevaar is. Functionele en ontwerpfouten worden vaak tijdens zogenaamde servicecampagnes, productupdates of TSB’s (Technical Service Bulletins) verholpen en hoeven niet te worden gemeld bij de overheden.

Veel volume of veel modellen

Fabrikanten met hoge productieaantallen of een zeer breed gamma, zoals bijvoorbeeld Volkswagen, Stellantis, BMW en Mercedes, zijn doorgaans vaker betrokken bij terugacties. Bij de 39 terugroepacties van Mercedes in 2022 waren 24 modelseries betrokken. Zowel de C-klasse als de S-klasse werden zeven keer teruggeroepen naar de dealer. Mercedes voert daarmee de ranglijst van terugroepacties aan.

Peugeot staat op de tweede plaats bij de terugroepacties, want er werden 15 keer auto’s teruggehaald naar de dealer. De derde plaats ging naar Volkswagen dat 14 keer auto’s terugriep. Kijk voor een overzicht van alle terugroepacties op de website car-recalls.eu.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors