Kabinet wil rekeningrijden invoeren in 2026

rekeningrijden

Automobilisten moeten in 2026 toch per gereden kilometer gaan betalen. Het kabinet treft alle voorbereidingen voor de invoering van rekeningrijden, het volgende kabinet moet het gaan invoeren, een commissie gaat de komende tijd de mogelijke opties gaan bekijken.

Er zou volgens bronnen naar aanleiding van berichtgeving door RTL zijn gesproken over drie varianten. Bij de eerste variant gaan allee elektrische auto’s per kilometer betalen, want die betalen nu geen motorrijtuigenbelasting en geen benzine- of dieselaccijns. Ze betalen wel de belasting die op elektriciteit wordt geheven, ongeveer tweederde van het stroomtarief dat je thuis betaalt.

Bij de tweede variant gaan alle auto’s betalen, maar komt er geen speciale heffing voor het rijden in de spits. In de laatste variant wordt ook het rijden in de spits extra belast. De plannen voor de invoering van rekeningrijden zouden deel uitmaken van het Klimaatakkoord. Onbekend is nog of bij het invoeren van rekeningrijden de bestaande motorrijtuigenbelasting en de aanschafbelasting gaan verdwijnen zoals de KNAC onder andere bepleit.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors