Veel meer parkeerboetes door scanauto’s

Het aantal parkeerboetes is fors gestegen door de inzet van zogenaamde scanauto’s. Gemeenten halen daardoor veel meer geld binnen, zo meldt het ADF. In Amsterdam werd in 2018 bijna 30 miljoen euro aan boetes geïnd, terwijl dat voor de komst van scanauto 18,5 miljoen was.

Scanauto’s blijken veel efficiënter in het controleren of automobilisten wel parkeergeld betalen. Ze rijden langs parkeerplaatsen en registreren in korte tijd alle kentekens. Binnen enkele minuten volgt een twee controle en wie dan niet heeft betaald, krijgt enkele dagen later volledig geautomatiseerd een boete. Automobilisten blijken er nu vaker voor te kiezen om parkeergeld te betalen, terwijl tegelijkertijd het aantal boetes sterke is toegenomen.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors