Bezoekers

034586
Bezoekers vandaag : 154
Gisteren : 425

Kerst 2022

Aan de vooravond van ons lustrum, het jaar dat de KNAC 125 jaar bestaat, is het goed om nog even terug te kijken op het afgelopen jaar. En hoewel het met de KNAC goed gaat, heel goed zelfs, wil ik stilstaan bij de zaken die ons allemaal de voorbije maanden raakten.

Om te beginnen natuurlijk de oorlog die uitbrak in Oekraïne. Het is schokkend te zien hoe makkelijk het internationale recht terzijde wordt geschoven en hoe inwoners en de civiele infrastructuur worden aangevallen, tegen elke afspraak en beschaving in. Juist in tijden van oorlog en crisis is het belangrijk aan de eigen normen en waarden vast te houden.

Het kweken van wederzijds begrip en snappen wat de ander drijft maakt het belangrijk elkaar te blijven ontmoeten en met elkaar in gesprek te blijven. Dat geldt voor onze leiders, maar ook voor ons. Vandaar dat ik er bijvoorbeeld aan hecht dat we als KNAC andere clubs in FIA-verband zien. De verhalen en angsten worden nog duidelijker als je hoort hoe de Oost-Europese clubs binnen de FIA de oorlog zien. Zij weten immers nog goed hoe het was om onder het Sovjetregiem te leven. Ook dichter bij huis waren (en zijn) er problemen. De economische malaise als gevolg van de oorlog, met torenhoge energie- en brandstofprijzen en pittige prijsverhogingen voor dagelijkse goederen. Bovendien speelde corona ons nog parten. En zeker aan het begin van het afgelopen jaar vielen veel evenementen uit.

Maar was er dan alleen maar slecht nieuws? Zeker niet. Als hoofdsponsor van het Concours d ‘Élégance Paleis Soestdijk mochten we veel leden ontvangen op onze stands en kregen we veel positieve reacties over de geweldige ambiance. Ook waren de ritten weer heerlijk, met drukbezochte Voor- en Najaarsritten, volgeboekte Cars & Coffee’s en een van de drukste jaarlijkse ledenvergaderingen ooit. Verder waren er vele successen in de Formule 1, met als bekroning een prachtig tweede wereldkampioenschap voor Max Verstappen. Dat belooft wat voor seizoen 2023, als ook Nyck de Vries gaat deelnemen.

Ik kan u vast verklappen dat er voor het komende jaar opnieuw veel moois op stapel staat. Naast het reguliere programma gaan we immers 125 jaar KNAC vieren. Maar voor het zover is, wens ik u eerst een heerlijke Kerstmis en een vrolijk Nieuwjaar.

Geniet van uw auto en zorg goed voor elkaar!

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors