Knap staaltje, Staal

Terwijl de herfst zich manifesteert, kijk ik graag nog even met u terug op de heerlijke zomer. Ondanks alle crises waarmee we te maken hadden en hebben bood de zomer heerlijk zonnige dagen, waarop u en uw geliefde auto van elkaar konden genieten. Ook onze ANWB- en Europese partnervrienden draaiden overuren om iedereen die van de vakantie wilde genieten mobiel te houden.

Maar er gebeurde nóg iets. Terwijl wij genoten van de zon verstreek op 1 augustus jongstleden het tienjarig ambtsjubileum van ons aller directeur, Peter Staal.

Sinds 2012 leidt Peter ons bureau en is hij het gezicht en de ambassadeur van de bijna 125-jarige KNAC. In datzelfde jaar begon Barrack Obama aan zijn tweede termijn als president van de VS, viel het eerste kabinet Rutte, steeg de benzineprijs naar een record van 1,75 euro, was het begin februari -23 graden, bezocht Koningin Beatrix op Koninginnedag de gemeente Veenendaal en werd Sebastián Vettel voor de derde achtereenvolgende keer wereldkampioen Formule 1. Belangrijke gebeurtenissen. Maar voor ons KNAC’ers was het aantreden van een nieuwe directeur de belangrijkste mijlpaal.

Peter Staal bleek al snel iemand die de KNAC een gezicht geeft. Hij benadrukt overal het mogen genieten van automobiliteit en weet de weg naar Den Haag goed te vinden. In diverse dossiers (milieuzones, motorrijtuigenbelasting) ontpopt hij zich als een warm pleitbezorger voor het behoud en gebruik van mobiel erfgoed. Onder zijn leiding werd de KNAC weer financieel gezond en worden er nu de mooiste ritten en evenementen (Soestdijk!) georganiseerd. Het ledenaantal nadert de 13.500 en ook tientallen merkenclubs worden nauw bij de KNAC betrokken. Peter schuwt de media bepaald niet en weet bijna altijd de juiste toon aan te slaan. Ook positioneerde hij de KNAC breder: van een oldtimerclub naar een club voor iedereen die geniet van autorijden. Op oude of nieuwe brandstoffen. Met oude of hypermoderne technieken. Hij rijdt niet voor niets in een Toyota Mirai op waterstof. Bij veel functionarissen is de houdbaarheid na tien jaar wel op, maar Peter Staal opereert en oogt na deze periode nog even fris en enthousiast als op zijn eerste werkdag. 

Beste Peter, veel dank voor al je inzet en goede werk. We hopen je nog lang als directeur in ons midden te hebben.

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors