Bezoekers

034537
Bezoekers vandaag : 105
Gisteren : 425

Lange wachttijden bij garages in Nederland

Image by senivpetro on Freepik

Er zijn momentele lange wachttijden bij garages in ons land. Die kunnen wel oplopen tot zes weken vanwege personeelstekort. Een vakantiecheck, die door zo’n 40 procent van de automobilisten voor de zomervakantie wordt gedaan, is daardoor soms niet meer mogelijk. De Bovag adviseert om op tijd een afspraak te maken, zo meldt de website van de NOS.

Er is een groot tekort aan automonteurs. Volgens het CBS staan er bij garages zo’n 8.400 vacatures open. Dat zijn niet overigens niet alleen technische functies, er is ook plaats voor telefonisten, balie- en magazijnmedewerkers en verkopers. Volgens Bovag-woordvoerder Paul de Waal zoeken heel veel sectoren personeel: “Op de arbeidsmarkt is de concurrentie heel groot. Dus ik kan mensen maar één ding aanraden: maak op tijd een afspraak bij de garage.”

Uit de vakantiecheck, waarvoor nu veel klanten naar de garage komen, blijkt dat versleten remmen en banden vaak voorkomen en dat vloeistofniveaus regelmatig te laag zijn. Om dat te verhelpen is een tijdige afspraak van belang. Veel autobedrijven zitten tot eind juli al helemaal vol. 
(Foto: senivpetro on Freepik)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors