Bezoekers

034532
Bezoekers vandaag : 100
Gisteren : 425

Mag het wat kleurrijker?

Ik zal het maar meteen bekennen: ik rij in een zwarte Volvo. Misschien denkt u nu ‘hoezo bekennen, er zijn toch zoveel auto’s zwart?’ Ik leg het u uit.

Het is een grauwe bedoening geworden op de weg, vrijwel alle vrolijk gekleurde auto’s van vroeger zijn uit het verkeer verdwenen. Mede onder druk van de leasemaatschappijen, die er bij hun klanten op zijn gaan dringen om toch vooral ‘netjes’ te kiezen. Zo werd ons wagenpark ‘verrijkt’ met honderdduizenden donkere en zilvergekleurde auto’s. En helaas is dat nog steeds zo.

De (kleurrijke!) schilder Corneille vertelde ons ooit dat al die saaie kleuren te maken hadden met het aantal zonuren. “Kijk maar naar Miami. Veel zon, veel kleur. Hoe noordelijker, hoe minder zon en hoe minder kleur.” Tja, dat zou kunnen natuurlijk. Nee, dan de jaren zestig en zeventig. Ik zie het telkens op de parkeerplaats als wij een ledenbijeenkomst organiseren: een vrolijk palet aan okergele Volvo’s, babyblauwe Volkswagens, gele Toyota’s, diepbruine Fiats 125, lichtgroene Renaults 16, dat werk. Hoe keurig mijn zwarte Volvo ook is, soms verlang ik terug naar die tijden. Toen was alles beter, toch?

Nou, niet álles. In dit voor velen letterlijk ongekende jaar staan we als KNAC, net als u, voor grote uitdagingen. Gelukkig is er nog steeds sprake van groei en bloei, ondanks dat we uit voorzorg bijna alle evenementen moesten schrappen, zelfs onze historische Voorjaarsrit en Herfsttocht. Ook de Algemene Ledenvergadering op 14 november gaat op de schop, zoals u elders kunt lezen, en krijgt de vorm van een webinar waarop u vooraf kunt inschrijven. Spannend? Ja. Leuk? Gaan we voor zorgen! Maar mogen we dan weer terug naar vroeger?

Blijf gezond.

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors